Konut projelerinde fiyatlama öncelikle ciddi bir bölge analizi ve etkin bir hedef kitle çalışması ile birlikte ele alınarak hazırlanıyor. Projenin, en etkin ve verimli kullanım analizi ve ardından da SWOT analizi yapıldıktan sonra güçlü ve zayıf yönleri ile rekabetçi yanları göz önünde bulundurularak piyasa şartları da göz önünde tutularak fiyat çalışmaları yapılıyor.
Fiyatlama çalışması her projeye özel olarak yapılıyor. Satış stratejisinin püf noktaları şöyle sıralanabilir;
“Satışlar başlasın sonrasında ihtiyaç olursa bakarız" mantığı ile hareket etmeye çalışan müteahhitlerin süreç içerisinde tıkanmalar yaşayıp geri adımlar atarak mevcut ev sahiplerini üzebiliyorlar. Dolayısı ile Planlama ve geriye yönelik adım atmadan ilerleme oldukça önemli. Doğru bir planlama ile süreç çok rahat ilerler, radikal değişiklikler yapmak zorunda kalınmaz.
Metrekare algısının karmakarışık olduğu günümüzde alıcıların kafasını karıştırmadan doğru bir karşılaştırma yapmalarını sağlamak gerekli. Brüt m2 algısı her projede farklı biçimde alıcıların karşısına çıktığından alıcıların algılarında metrekare karmaşası oluşmuş oluyor.
Konutların birim m2 fiyatlarını hesaplamak, basit karşılaştırma için uygun bir kıyaslama yöntemidir. Alıcılar için en doğrusu peşin daire satış bedellerini net metrekareye bölmektir. Balkon ve terasları da ayrıca değerlendirmek faydalı olacaktır. Kat brüt alanı ile daire brüt alanı arasında da oluşan farklılıkları değerlendirmek gerekir. Böylelikle satın almayı düşündüğünüz konutların metrekare bazında kıyaslamasını yapabilirsiniz.